product afbeelding

Overzicht Waterbedden

We onderscheiden 3 type waterbedden:
Hardside, Softside en het lichtgewicht Watermatras.

Bij een hardside waterbed wordt de watermatras geplaatst in een stevig houten ledikant, het ledikant vangt hierbij de druk van de matras op. Bij een softside waterbed ligt de matras in een zachte vormvaste schuimomranding, een ledikant is hierbij niet meer nodig. Een lichtgewicht watermatras bevat aanzienlijk minder water, hierdoor kan de matras met zijn geringe gewicht op elke degelijke vlakke bodem worden geplaatst.

Vitenzo heeft 5 modellen softside waterbedden: model Basic, Split, Fira, Cordial en model Amrath. Het model Basic heeft als enige geen deelbare softside randen. Door de matrashoogte van circa 21 cm is dit model minder makkelijk op te maken dan de overige modellen. Bij de modellen Split, Fira, Cordial en de Amrath wordt het onderste deel van de softside randen samen met de bodem gestoffeerd en gebeurd het opmaken van het bed enkel om het bovenste deel van de randen, dit gedeelte is circa 11 cm hoog.

Bij model Split wordt het onderste deel van de randen samen met de bodem tijdens de montage afgewerkt met een bies in een stof naar keuze. Bij de overige modellen wordt het stofferen vanuit de fabriek gedaan. Bij model Fira is het gestoffeerde deel (de bodem) circa 12 cm hoog, bij de Cordial circa 20 cm en bij model Amrath circa 30 cm. Model Amrath heeft door zijn hoog gestoffeerde bodem sterk het uiterlijk van een boxspring. Door deze bodem is het ook mogelijk alle type hoofd- en voetborden te monteren. Bij de andere modellen kan er ook worden gekozen voor een hoofdbord, deze wordt dan zonder bevestiging tussen het hoofdgedeelte van het bed en de muur geplaatst, montage van een voetbord is hierbij niet mogelijk.